Eredivisie Zeilen

seizoen 2017

 

Een mooi seizoen ligt achter ons. Een seizoen met wisselende resultaten, wisselende omstandigheden en ook met heel veel goede en zinnige leermomenten. Het team Roermond van Maas en Roer is duidelijk in opbouw. Na de succesvolle eerste seizoenen Eredivisie Zeilen lijkt het format aan te slaan. De sterkte in de top van het zeilen is duidelijk toegenomen. Waar het in de vorige seizoenen nog mogelijk was om na een verkeerde beslissing of verkeerde manoeuvre terug naar voren te varen is dat nu veel moeilijker geworden. Er wordt in de breedte veel vaker en specifieker getraind en de teams  worden sterker doordat de betere zeilers zich nu ook voor dit spelletje interesseren. En dat is leuk: zowel voor de deelnemer als voor de toeschouwer. Voorwaarde is wel dat de keuze voor de locatie waar gevaren wordt goed aansluit bij de opzet om zeilen ook een kijksport te maken: vlak onder de wal, korte wedstrijden, goed commentaar met uitleg, leuke evenementen eromheen georganiseerd, et cetera. Zoals het er bij het schrijven van dit stukje naar uit ziet wordt er volgend seizoen op de goede locaties gevaren. En……. er staat een speelronde gepland voor onze plas in Roermond: in juni 2018 zal RR&ZV Maas en Roer gastvereniging zijn voor een speelronde. En we zullen daar laten zien wat er in Limburg op topzeilgebied mogelijk is. U gaat hier de komende maanden meer van horen.

 

Het team van Almere Centraal, met John den Engelsman als captain, werd opnieuw kampioen. Scheveningen eindigde als 2de en Giesbeek werd 3de. Wij zijn het jaar als 8ste geëindigd in het sterke veld met 18 teams, maar we willen meer! In feite is het nieuwe seizoen voor het team al gestart. Er is een goed trainingsschema afgesproken, waarbij bij ‘weer en geen weer’ wordt gevaren. Doel is om weer bij de bovenste 4 teams te eindigen om het seizoen erna ook internationaal  aan de bak te kunnen in de Champions League. In april 2018 zal de eerste speelronde worden gevaren in Almere, waarna Roermond, Aalsmeer, Lelystad (tijdens de Natte Hiswa) en Veere worden aangedaan.

 

Het team Roermond 2017, bestaande uit Robert-Jan Kentgens, Michel Peulen, Jaap Smolders, Toine de Leeuw, Nic Gommans en teamcaptain Max Visser danken de sponsors en de vereniging voor de hoognodige support. Een speciale dank gaat uit naar Renate Mittertreiner, John Thomassen en Fons van Gent die het mogelijk maken om de focus voor het team echt bij het zeilen te leggen.

 

Op naar seizoen 2018!

 

Seizoen

2017

SPONSOREN