Colofon


'T SPANT

Officieel verenigings e-magazine van de Roermondse Roei- en Zeilvereniging ‘Maas en Roer’.

 

VERSCHIJNT

4 maal per jaar

 

REDACTIE

Mea Grevink, Carmita Udo, Frank Raemaekers

 

VERTALING

Harald Höth

 

ONTWERP  EN OPMAAK

Frank Raemaekers

Impact Design

 

FOTOGRAFIE

Veel foto's in 't Spant zijn van Johan Verhaegh en van Ruurt van der Sluis.

 

ADVERTEREN

Tarieven op aanvraag bij de redactie van ‘t Spant. Gratis mogelijkheid tot adverteren voor leden in de vaste rubriek "Vraag en Aanbod".

 

KOPIJ AANLEVEREN

15 februari 2018

Zo mogelijk per e-mail spant@maasenroer.nl

Foto’s graag in aparte bijlage en in hoge resolutie aanleveren.

Voorwoord

Van de voorzitter

 

Half november 2017. Alweer een vaarseizoen voorbij gevlogen. Ik heb het de afgelopen week al vaker gezegd: de tijd loopt als los zand tussen je vingers door. Nu mijn leeftijd ietwat gevorderd is speelt dat gevoel steeds meer een rol. Gebruik de tijd dus nuttig. Je hebt hem maar één keer en voorbij gegane tijd komt niet terug.

 

Terugkijkend (dát kan in de tijd nog wel!) zie ik een mooi vaarseizoen achter ons. We hadden weer mooie evenementen, onze leden hebben weer mooie reizen gemaakt. Ik weet dat enkelen zeer spannende gebeurtenissen in verre oorden hebben meegemaakt, maar, voor zover ik weet, is iedereen uiteindelijk weer in goede gezondheid in onze mooie haven teruggekeerd. Al dan niet met mooie verhalen om met ons allemaal te delen. Dat hoop ik in elk geval. Het is altijd weer mooi om de belevenissen van onze clubleden nog eens mee te beleven. Vanuit een gemakkelijke stoel, dat is wel zo comfortabel, warm en droog.

We hebben ook leden, die een zo grote tocht aan het maken zijn dat ze hun boot in het verre Zuiden laten overwinteren, om volgend jaar de reis voort te zetten. Hen kennende zal dat zeker spannende verhalen en beelden opleveren.

 

We kunnen, in deze tijd van het jaar, ook weer vooruit gaan kijken. Een aantal van jullie zal een wintersportvakantie houden, om vervolgens weer aan de boot te gaan denken. Wat moet er nog allemaal gebeuren om hem (of is het haar?) weer vaarklaar te maken?

Vervolgens treedt dan in de haven een apart soort gezelligheid op: mensen, die aan hun boot aan het klussen zijn en intussen een praatje met de buren maken, die met ongeveer hetzelfde werk bezig zijn. Om daarna, of tussen de werkzaamheden door, met elkaar iets te drinken in De Thuishaven.

Dan komen ook alweer de vragen als: “Wat zijn jullie plannen voor de komende zomer?”

 

En zo komt, ook gedurende de winterperiode, toch het nieuwe seizoen alweer om de hoek kijken en zul je zien dat de winterperiode al gauw weer overgaat in een nieuw vaarseizoen. Ook dat zal weer mooie activiteiten opleveren.

 

Geniet in elk geval van de winter, met haar gezelligheid en knusheid, hopelijk met wat sneeuw en vorst, zodat we niet alleen maar door de beslagen ramen naar buiten zitten te kijken naar grauwe luchten.

 

Ik wens iedereen veel winterplezier,

 

Fons van Gent,

Voorzitter.