Aan het woord:

       Thijs Berden

Een mooie eer, je hebt het stokje uit ‘Aan het woord’ ontvangen van Uli Neumann. Leuk dat je mee doet aan het interview. 

Wie ben je, waar kom je vandaan en sinds wanneer ben je lid van Maas en Roer?

Mijn naam is Thijs Berden en ik woon met Isolda en onze drie dochters in Eindhoven. Sinds 2017 ben ik lid van Maas en Roer.

Sinds wanneer zeil je en hoe (en waar) is jouw liefde voor zeilen ontstaan? 

Sinds 1992 ben ik regelmatig in bootjes te vinden, maar dat was al roeiend bij roeiverenigingen. Als ik op een zeilboot zat dan was dat voor de gezelligheid en een beetje meezeilen. Sinds een paar jaar ben ik mede-eigenaar van de “Zeus” die mijn broer Stijn al een aantal jaren bij Maas en Roer heeft liggen. Inmiddels ben ik ook erg enthousiast over het jeugdzeilen waar mijn kinderen aan meedoen en waar ik sinds dit jaar onderdeel van de jeugdcommissie ben. Het is geweldig om te zien hoe al die kinderen al lerende veel plezier hebben. 

Wat vind je prettig aan onze vereniging?

Ik vind de haven een hele mooie plek. Daarnaast vind ik het gaaf dat het een brede zeilvereniging is, van optimist tot zeiljacht en alles ertussenin. De inzet van de vele vrijwilligers is indrukwekkend. Het enthousiasme dat ik in de jeugdcommissie mag ervaren zie je overal terug.

Waar ben je meestal op het terrein?

Aan de westkant in de buurt van de optimisten en het jeugdzeilen. 

Welke boot heb je nu, en heb je al eerder boten gehad/gevaren?  

Voor een "mee-zeiler" begint het wat betreft vloot wel een beetje uit de hand te lopen. Twee optimisten en samen met mijn broer de “Zeus”. Sinds kort een Laser om zelf beter te leren zeilen in een zwaardboot zodat de kinderen me niets wijs kunnen maken .

Heb je een specifieke plek waar je nog eens naartoe wilt varen?

Het lijkt me wel mooi om met een boot tussen de Griekse eilanden rond te zwerven.

Wat was je leukste moment op de boot?

Ik ben een keer een week op pad geweest in de archipel bij Stockholm. Dat was echt een ervaring, vooral ook omdat de ik de rechterhand van de schipper was en dus ook echt moest meezeilen. De combinatie van varen, navigeren en van eiland naar eiland gaan was erg leuk.

Wat voor ‘type’ zeiler ben je?

Ik ben nog een en ander aan het ontdekken. Het fysieke en sportieve van de laser trekt me, maar het meer relaxed toeren met kajuitbootje heeft ook zijn charmes. Op dit moment ben ik ook vooral bezig met het coördineren van de jeugdcommissie. 

Doe je wel eens mee aan wedstrijden?

Nee, maar ik ben zeker van plan met de laser aan kleine wedstrijdjes mee te gaan doen, meer voor de fun dan voor de competitie. 

met vriendelijke groet,

Thijs Berden

(Thijs zit in de jeugdcommissie van Maas en Roer)