Stagiair Rico Neelen welkome aanvulling

“Als je dadelijk de heggenschaar pakt, kun je daar de heg snoeien. Dat mag helemaal tot onderaan. Tot aan die groene puntjes”.

Terwijl Hans vertelt over stagiaire Rico Neelen, geeft hij ondertussen nog aanwijzingen voor het snoeiwerk want er is altijd veel te doen op de haven, vertelt Hans. Zoals het verzorgen van het gras en het snoeien van de hagen.

Rico is daar een goede en welkome aanvulling.
Elke dinsdag en donderdag loopt hij stage bij Maas & Roer. Onder het toeziend oog van Hans. En van de twee John-en natuurlijk. 

Rico zit op de Herman Broerenschool, een gespecialiseerde school voor zeer moeilijk lerende kinderen die in hun ontwikkeling zijn achtergebleven. Komend jaar hoopt hij klaar te zijn en dan in de groenvoorziening te gaan werken vanuit de participatiewet. Die wet zorgt ervoor dat hij ondersteund wordt bij het vinden van werk.
 
Hij is er helemaal klaar voor, denkt Hans. Bij Maas & Roer heeft hij in ieder geval een waardevolle bijdrage geleverd. Een ervaring die van beide kanten goed is bevallen. Hans hoopt nog vaker jongeren met een ontwikkelachterstand op deze manier te kunnen helpen om ervaring op te doen.